PINTEREST
ALEGE FIRELE CARE TI SE POTRIVESC

Fir de lana ieftin

Lanaterapie: marile beneficii ale tricotajului
Un fir de lana ieftin recunoaste valoarea practicii de tricotat, o activitate cu numeroase beneficii. In acest articol explicam de ce. Cand auzim expresia "tricotat", ne vine mereu in minte imaginea clasica a unei batrane care lucreaza cu ghemuri de lana pentru a face un pulover frumos pentru o ruda. In realitate, aceasta imagine este departe de realitate. In zilele noastre, terapia cu lana a devenit un adevarat fenomen social din care putem trage mari beneficii pentru sanatatea noastra fizica si psihica. Astazi, in acest articol, dorim sa va invitam sa cunoasteti toate beneficiile acestui hobby traditional, original si, in acelasi timp, magic.
De ce este terapia cu tricotaj buna pentru creier?
Un punct la stanga, unul la dreapta, iau lana in culoarea asta, o trec peste. Tricotatul nu este usor si nu se invata intr-o secunda. Aveti nevoie de ritm, agilitate mentala si o activitate constanta a mainilor. Nu este vorba doar despre satisfactia de a vedea o esarfa colorata terminata, sau acel pulover pe care sa il daruiesti jumatatii tale sau acea geanta originala pe care nimeni altcineva nu o are. Tricotajul a devenit un fenomen social pe care multi il numesc "terapia cu lana", o activitate cu o mie de beneficii pentru sanatate si recomandata tuturor: adulti, copii, tineri, varstnici, barbati, femei, persoane cu probleme de comportament sau motorii, persoane stresate.
Reduce stresul
Multi oameni se aduna in parc pentru a tricota. Se aseaza pe o banca, isi scot ghemurile colorate si acele de tricotat si tricoteaza in timp ce se relaxeaza si stau de vorba sau pur si simplu se concentreaza asupra mainilor lor la lucru si reflecta asupra problemelor si grijilor lor. Tricotajul relaxeaza. Aceasta simpla activitate manuala si de concentrare ofera o stare de calm care imbunatateste sanatatea persoanelor stresate sau anxioase.
Imbunatateste starea de spirit
Asa cum am mentionat deja, multi oameni se aduna pentru a tricota si a discuta in timp ce sunt la serviciu. Acest lucru te ajuta sa socializezi, sa-ti faci noi prieteni, sa te relaxezi... De fapt, nici macar nu trebuie sa iesi din casa pentru a tricota. Chiar si atunci cand esti singur, te poti bucura in liniste de gandurile tale si iti poti creste doza de endorfine, care te pot relaxa si iti pot da acea minunata senzatie de bine.
Imbunatateste dexteritatea manuala
Cu siguranta ati fost surprinsi cel putin o data sa le vedeti pe bunicile voastre tricotand cu maini atat de agile, creand frumoase opere de arta handmade cu lana si ace de tricotat. Poate ca sufera de artrita, dar mainile si degetele lor se misca cu o naturalete perfecta.
Imbunatateste stima de sine
Surprins? Cum poate o activitate atat de simpla precum tricotatul sa ne imbunatateasca atat de mult starea de spirit? Tricotajul nu este doar o pasiune, deoarece implica un scop: terminarea unei perechi de manusi, a unui pulover, a unei jachete la moda. Atingerea obiectivului si finisarea piesei de imbracaminte este foarte satisfacatoare. Inseamna stabilirea unui obiectiv si atingerea lui. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!