PINTEREST
ALEGE FIRELE CARE TI SE POTRIVESC

Fir de mohair

Tricotajul este minunat pentru garderoba noastra, dar este si o activitate benefica care ne face sa ne simtim bine si este usor de practicat! 81% dintre cei care tricoteaza se simt mai fericiti dupa o sesiune, potrivit unui studiu. Iata o privire asupra unei activitati care castiga in popularitate.
Tricotatul stimuleaza creierul
Unii oameni cred ca tricotatul este plictisitor, dar nu-l cunosc foarte bine. Tricotajul activeaza creierul intr-un mod foarte extins, de la zonele motorii la cele senzoriale, inclusiv memoria si planificarea. Tricotajul este foarte stimulativ. Iti mobilizezi foarte repede abilitatile matematice, abilitatile de vizualizare 3D si inveti tehnici noi. Si asta o face distractiva!
Cum inveti sa tricotezi?
Exista mai multe moduri de a invata, principalul lucru fiind sa va respectati propriul ritm pentru a va pastra intacta dorinta de a tricota.
Distreaza-te cu un proiect motivant
Primele cateva sesiuni pot fi petrecute invatand pe o "schita bruta", dar este important sa treceti rapid la un proiect care va place.  Este posibil sa incepeti imediat ce ati inteles aspectul cusaturilor si punctul de baza. Deseori auziti ca trebuie sa incepeti cu un fular din fir de mohair de exemplu. Cu toate acestea, nu este un pas necesar. Fularul poate fi consummator de timp si repetitive, dar depimde, bineinteles de ce va doriti voi. De obicei, recomanda sa incepeti cu un proiect mic, mai distractiv, cum ar fi un guler sau o boneta.
Bazele tricotajului pentru incepatori
Exista multe explicatii in carti si pe internet, atat sub forma de diagrame, cat si sub forma de videoclipuri. Exista vreun termen care ne scapa? Exista o definitie si un videoclip pe Youtube. Cateva tehnici sunt suficiente pentru a va ajuta sa incepeti.
Cusatura consta in crearea primului rand pe ac.
· Cusatura de tip bob de orez este o succesiune de "cusaturi pe partea dreapta", cusaturi de baza. Acesta formeaza un model de valuri mici.
· Schimbarea ghemurilor de fire este esentiala, deoarece aproape toate modelele necesita mai multe ghemuri de fire.
· Indoirea cusaturilor va permite sa terminati tricotarea si sa scoateti acele.
Cumpararea materialelor de tricotat potrivite
Acele pot fi fabricate din metal, plastic sau bambus. Acestea din urma sunt bune pentru incepatori. Daca lana nu aluneca la fel de bine pe acele de plastic, cu acele de metal poate aparea problema opusa. Cu toate acestea, metalul este in continuare preferat de tricotatorii experimentati. Acele cinci si sase sunt cele mai usor de manevrat, datorita dimensiunii lor intermediare.
Tricotatul este un rapel de stima de sine
Un alt beneficiu real al tricotajului? Stima de sine! Nu este nimic mai bun decat sa fii felicitat pentru ceva ce ai facut tu insuti. Un studiu realizat pe 38 de femei care sufereau de anorexie sustine aceasta idee. 74% dintre aceste femei au spus ca tricotatul nu numai ca le-a facut sa se simta mai putin preocupate de greutatea lor, dar le-a dat si un sentiment de satisfactie si realizare
Tricotajul ajuta la combaterea stresului
Esti stresat? Ia-ti acele! Un studiu, a demonstrat beneficiile "terapiei textile". Supunand 60 de femei care sufereau de diferite niveluri de stres la activitati manuale, psihologul a observat reduceri notabile ale anxietatii la toate participantele.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!