PINTEREST
ALEGE FIRELE CARE TI SE POTRIVESC

Fire de poliamida ieftine

Poliamida si bumbac
Multe articole de imbracaminte sunt confectionate din poliamida-bumbac, care se dovedeste a fi una dintre cele mai utilizate tesaturi pentru imbracaminte de lucru. Acest lucru se datoreaza faptului ca este o tesatura care are multe avantaje si este adesea preferata bumbacului 100% sau poliesterului 100%. Sa vedem care sunt avantajele hainelor din bumbac-poliamida si bumbac pur.
Amestecuri de bumbac si poliester
In ceea ce priveste imbracamintea tehnica si de siguranta, cea mai frecvent utilizata in tricotaj este fire de poliamida ieftine, tesatura este amestecul de bumbac si poliamida, deoarece reuseste sa combine perfect cele mai bune caracteristici ale celor doua fibre. Amestecurile de bumbac si poliamida sunt respirabile, delicate cu pielea, nu se deformeaza si nu se simt. Acestea sunt cateva dintre principalele avantaje ale utilizarii acestei fibre. Desigur, in functie de procentul de bumbac si poliamida, caracteristicile hainei vor fi diferite. Cu cat procentul de poliamida este mai mare, cu atat mai cald va fi vara si mai rece iarna si cu atat mai mult tesatura va arde la contactul cu scantei ocazionale. Imbracamintea de lucru adopta acest tip de tesatura tocmai datorita versatilitatii sale extreme si rezistentei la spalare. In acest sens, trebuie reamintit faptul ca tesaturile din amestec de bumbac si poliamida pot fi spalate la masina (respectand intotdeauna instructiunile de pe eticheta) la o temperatura care nu depaseste 60°.
Ce este poliamida si care sunt avantajele sale?
Poliamida este o fibra sintetica derivata din petrol, iar utilizarea sa in imbracaminte dateaza de aproximativ 70 de ani, cand a fost folosit pentru prima data de marca britanica Terylene. In prezent, poliamida este utilizata in principal ca material de umplutura pentru hainele de iarna, pentru fleece si ca material respirabil pentru imbracamintea sportiva tehnica, cum ar fi tricourile tehnice. Desigur, asa cum am mentionat deja, poliamida este utilizata si in combinatie cu alte fibre, atat sintetice, cat si naturale. Dar de ce este aceasta fibra atat de utilizata pe scara larga? Poliamida are un aspect stralucitor, ceea ce face ca hainele sa fie foarte izbitoare, iar daca este prelucrat corespunzator, acest material este, de asemenea, foarte placut la atingere. Dar ceea ce face ca poliamida sa fie preferabila altor fibre in imbracamintea de lucru (desi exista putine articole de imbracaminte fabricate din 100% poliamida) este rezistenta la abraziune si taiere, impermeabila si, asa cum am spus deja, poate fi, de asemenea, un bun material respirabil. In plus, hainele din poliamida ofera o buna izolare termica si se usuca rapid.
Cum se spala hainele din poliamida
Evident, hainele din fibre diferite necesita o spalare diferita. In cazul articolelor de imbracaminte din poliamida ar, ar trebui sa verificati mai intai daca acestea sunt 100% poliamida sau sunt combinate cu alte fibre. In primul caz, temperatura nu trebuie sa depaseasca 40°, in timp ce in cazul fibrelor mixte, temperatura poate ajunge pana la 60°. Ar trebui sa verificati intotdeauna tesaturile pe care le folositi, deoarece exista anumite articole de imbracaminte care trebuie curatate in uscat, caz in care trebuie neaparat sa contactati o spalatorie.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!